Andorra Endavant tindrà enllestit al març l'estudi d'impacte de l'acord d'associació

www.andorradifusio.ad

Andorra Endavant s’ha reunit aquest dilluns Brussel·les amb el gabinet Gide, que és qui s’encarrega de l’estudi d’impacte que avalua els avantatges i els inconvenients que hi pot haver amb l’acord d’associació amb la Unió Europea.

En la trobada, el grup parlamentari ha confirmat que presentaran els resultats de l'informe a finals del mes de març a una sala de conferències d'Andorra la Vella després d'una reunió que ha durat més de dues hores amb el director del gabinet del representant del copríncep francès, Robert Mauri, i el secretari d'Estat d’Afers Europeus, Landry Riba.

La reunió ha servit per discutir i aclarir alguns dels punts més destacats perquè els membres del Gide acabin de fer l'estudi d'impacte. Per exemple, els relacionats amb l’eliminació dels filtres actuals d’immigració pels ciutadans europeus, la conservació o no del model fiscal amb la represa del cabal, la situació del sistema bancari i financer, l’homologació del segell europeu o l’accés o no a la liquiditat del BCE. Totes les preguntes han rebut resposta per part de l'equip negociador i també s’ha parlat dels 8 protocols d’acord. El protocol horitzontal, de competència aplicable a les empreses, l'avaluació de conformitat amb els països tercers, els serveis financers, l'estatus d'associació parlamentària, les estadístiques, els procediments d'arbitratge, així com el dels acords existents. 

El partit encapçalat per Carine Montaner celebra que es faci un estudi d’impacte neutral, recorda que hi han destinat una partida de diners parlamentària molt important i que és un anàlisi que es fa per complir amb les demandes dels andorrans i andorranes.

Informa: Redacció

Comparteix:

RNA es trasllada a Radio Andorra per celebrar el Dia mundial de la ràdio Estopa i Lola Índigo, artistes estrella dels premis Esland