Andorra i Espanya acorden impulsar una estratègia per fomentar la cooperació transfronterera

Els dos paisos acorden impulsar una estratègia de cooperació tran

Els dos paisos acorden impulsar una estratègia de cooperació transfronterera i fomentar els vincles entre tots dos estats.

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, s'ha reunit a Madrid amb el seu homòleg espanyol, José Manuel Albares, on han parlat de la situació política, econòmica i social dels dos països.

Un dels punts importants també han estat les negociacions per a l'acord d'associació amb la Unió Europea. Ubach ha destacat la importància que té la presidència d'Espanya del Consell de la UE, durant el segon semestre d'aquest any, que és quan s'hauria de concloure la negociació. Tots dos ministres han coincidit que l'acord és un instrument clau en el creixement econòmic i social tant per a Andorra com dels territoris que l'envolten, tenint en compte el rol del Principat en el desenvolupament econòmic del Pirineu.

Sobre la cooperació amb la Conferència Iberoamericana, la ministra ha compartit amb Albares la voluntat d'Andorra d'organitzar un fòrum digital, una cosa que donaria continuïtat a les temàtiques impulsades durant la presidència andorrana. 

Per últim els ministres s'han felicitat de la celebració del 30è aniversari de l'establiment de relacions diplomàtiques entre tots dos estats a través del tractat de bon veïnatge, amistat i cooperació del 1993.  

Informa: Redacció
Imatges cedides: Ministeri d'Afers Exteriors espanyol

 

Comparteix:

Conxita Marsol deixarà el càrrec de cònsol per presentar-se a les eleccions El comú de la capital disposa de l'estudi de viabilitat dels pisos a preu assequible al Cedre