ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Andorra i Espanya tanquen un acord d'exempció a la quarantena per als casos de força major

www.andorradifusio.ad

El ministeri d'Exteriors i les autoritats espanyoles han tancat un acord que permetrà, en els casos de força major, estar exempt de la quarantena de 14 dies decretada a tots els visitants de l'estranger. La mesura s'activa aquest dijous a la mitjanit.

El ministeri d'Exteriors i l'ambaixada d'Espanya han pogut tancar en el darrer moment un acord amb el govern veí.

Els casos de força major podran quedar exempts de la quarantena de 14 dies qua hauran de passar tots els estrangers que visitin l'Estat espanyol mentre duri l'estat d'alarma. El decret entra en vigor a partir de les 12 d'aquesta dijous a la nit.

L'acord és ampli. Se'n poden beneficiar les visites i proves mèdiques i també per causes laborals de força major. També es donaran permisos per més d'un dia; sobretot en aquests casos, el visitant haurà de limitar els moviments a l'Estat espanyol als assumptes mèdics o laborals i la resta del temps l'haurà de passar com si estigués fent quarantena. Bàsicament, en el temps lliure, no es podrà sortir de casa.

Aquestes mesures decretades pel govern espanyol s'allargaran fins que acabi l'estat d'alarma. En aquest sentit hi ha hagut reacció a l'Elisi aquest dijous a la tarda.

França aplicarà també la quarantena als visitants espanyols com a mesura de reciprocitat mentre duri l'estat d'alarma a Espanya. S'ha de veure si aquesta mesura també afectarà Andorra. 

Informa: Cesc Sanjuan

Comparteix:

34.204.193.85