Andorra participa a Dubai al debat climàtic COP 28

www.andorradifusio.ad

El cap de Govern es troba a Dubai, on pren part en la Conferència sobre el canvi climàtic de l'ONU, més coneguda com a COP 28. S'hi estarà dos dies per reforçar el compromís del país en la lluita per limitar l'escalfament global del planeta.

La Conferència sobre el canvi climàtic de l'ONU, la COP 28, viu aquest divendres la segona jornada a Dubai amb la reunió sobre el balanç mundial dels progressos de l'acord de París del 2015. Aquest marca limitar l'escalfament global en un grau i mig amb la reducció substancial dels gasos d'efecte hivernacle.

En aquesta trobada hi és present el cap de Govern, que aquest matí en la seva intervenció ha incidit en l'impacte del canvi climàtic en les zones de muntanya. En aquest sentit ha aportat dades com ara la previsió que al 2050 el gruix mitjà de neu als Pirineus es podria reduir a la meitat.

Xavier Espot intervindrà aquest dissabte davant els més de 200 mandataris presents a la COP 28 per reiterar el compromís en la lluita per assolir els objectius de l'Acord de París. En el marc de la Conferència, Andorra s'ha adherit a la Declaració sobre agricultura sostenible, sistemes de resiliència alimentària i acció climàtica, impulsat pels Emirats Àrabs.

A banda del cap de Govern, a la COP 28  hi assistirà també la setmana vinent el secretari d'Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, que participarà en diverses taules de treball i esdeveniments paral·lels a la trobada.

Informa: Sergi Cano  

Imatges cedides Govern d'Andorra   

Locució: Joan López

Comparteix:

Va falsificar receptes mèdiques per valor de 13.000 euros Degoteig de temporers a Immigració