Andorra puja posicions en la qualificació financera d'Standard&Poor's

www.andorradifusio.ad

Andorra guanya punts en la qualificació financera que emet periòdicament l'agència d'avaluació americana Standard&Poor's. Així ho indica el seu darrer informe, que constata que les necessitats de finançament del Govern estan cobertes fins al 2027. L'entitat també valora positivament que es pugui assolir un acord d'associació amb Europa.

La millora de les dades estadístiques dels darrers anys ha permès que Andorra pugi de nivell en matèria financera segons la recent avaluació de l'agència Standard&Poor's, centrada a analitzar la situació de mercats d'arreu del món i els seus riscos. Una bona notícia per al Principat, que permet guanyar reconeixement i confiança quant a l'avaluació de la posició d'actius externs.

La institució, amb seu a Nova York, assenyala que les necessitats de finançament de l'executiu estan cobertes els propers tres anys. La previsió és que la posició patrimonial de les administracions públiques segueixi millorant i que la despesa per interessos es mantingui estable.

A banda d'aquests resultats i observacions, l'agència també es posiciona quant a l'acord d'associació amb la Unió Europea i opina que és un procés que ajudarà a diversificar l'economia. Segons el Govern, les agències de ràting mantenen aquesta posició. 

Informa: Laura Cugat

Comparteix:

Curtmetratges a l'Ull Nu que van més enllà del cinema S'estudien noves vies per garantir les pensions