ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Andorra Recerca i Innovació proposa treure rendiment de la massa forestal per reduir el risc d'incendi

Andorra Recerca i Innovació aposta per crear marques de fusta nac

Andorra Recerca i Innovació aposta per crear marques de fusta nacionals per ajudar a gestionar els boscos i reduir així el risc d'incendis forestals.

Segons l'enginyer de boscos i tècnic d'Andorra Recerca i Innovació, Marc Font, amb aquesta estratègia s'evitaria que s'acumulés massa forestal i es treuria rendiment dels boscos, garantint així una netedat que permet prevenir el foc.

Des del centre en aquests moments estan treballant per desenvolupar un mètode que permeti llegir els nivells d'humitat dels boscos, factor important a tenir en compte per establir els llindars de risc. d'incendi. En la primera setmana d'agost aquest indicador és mostra baix arreu del país excepte a Grau Roig, que és moderat.

Els experts ja fa anys que alerten que es poden produir incendis al Pirineu pels diferents elements que el caracteritzen. En aquest sentit, la gestió i neteja dels boscos és un factor fonamental per evitar-ho. "Si no es mantenen els boscos, es converteixen en un gran magatzem de fusta, i si es produeix una guspira i les condicions meteorològiques són favorables, es produeix el foc", explica l'enginyer.

L'expert també subratlla que la clau no és què o qui provoca el foc, sinó saber per què el bosc pot cremar i acabar generant un gran incendi.

Informa: Agència ANA
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix: