Andorra Sub-21 fa història empatant al temps afegit contra la totpoderosa Anglaterra

Andorra Sub-21 ha empatat a 3 contra Anglaterra en el partit de classificació per a l'Europeu del 2021. Un gol de Christian Garcia al temps afegit ha donat als tricolors un punt més que merescut contra un equip farcit de jugadors de la Premier League. Els anglesos arribaven al Nacional amb un balanç de sis victòries en sis partits.

Temps afegit del partit. Anglaterra guanya 2 a 3, Andorra surt al contraatac i Christian Garcia es queda sol davant el porter. S'ha de tenir un punt d'inconsciència per no posar-se nerviós en aquesta situació. Els seus companys diuen que ell és així. Gol i resultat històric.

Abans de tot això hi ha hagut 90 minuts de lluita contra una Anglaterra farcida de jugadors de la Premier League. Jugadors del Liverpool, del Manchester United, del Chelsea, de l'Arsenal... contra la gent de casa. Andorra ha sortit millor i ha tingut més ocasions.

Als 27 minuts, Albert Rosas, amb només 18 anys, fa un toc d'esperó màgic per deixar Cucu sol. El davanter la clava a l'escaire. Andorra no patia, però en el temps afegit de la primera meitat Tom Davies, migcampista de l'Everton, líder de la Premier, feia el gol de l'empat.

Als 68 minuts, Anglaterra capgirava el marcador amb un gol de Josh Dasilva. Andorra encara no havia dit la darrera paraula. Al 76, Àlex Martínez remata de cap al travesser i de nou Cucu posa l'empat a dos.

El somni era a tocar, però als 82 minuts gerra d'aigua freda. El jugador de l'Arsenal Eddie Nketiah torna a avançar Anglaterra. Quan semblava que no hi hauria premi ha arribat el gol de Christian Garcia en el temps afegit, sense paraules.

El seleccionador nacional de la sub-21, Eloy Casals, creu que "ha estat un punt merescut" i que "l'empat ha sigut una recompensa al treball que hem fet". A més , ha remarcat que "els números estan dignificant el treball que estem fent".

L'autor de l'últim gol del partit, Christian Garcia, ha confessat que "els companys diuen que soc un boig, però soc així". Ha explicat que ha vist l'oportunitat i que, amb "el que quedava de potència i de cor", ha aconseguit batre al porter.

Andorra Sub-21 suma 5 punts a la classificació del Preeuropeu; dimarts partit a Kosovo, clau en la lluita per eludir el fanalet vermell del grup 3.

Informa: Cesc Sanjuan