Andorra Telecom bloqueja un atac de 'phishing' contra el correu 'andorra.ad'

www.andorradifusio.ad

Andorra Telecom ha bloquejat un atac de frau contra el correu andorra.ad. Els clients rebien un correu fals suplantant la imatge d´Andorra Telecom, a través del qual els pirates informàtics demanaven les dades d´accés al compte.

Els delinqüents informàtics feien servir la tècnica del phishing, redirigint als afectats a un website fals. A les 10 del matí els tècnics han rebut les primeres alarmes dels usuaris i l'empresa ha establert el protocol habitual. S'ha bloquejat la URL americana emissora de l'atac i s'ha denunciat internacionalment.

Pel que fa a les mesures de precaució el responsable de Gestió de Risc d'Andorra Telecom, Cesar Marquina ha indicat que "Aquestes notificacions solen ser atacs de pishing, ni Andorra Telecom ni gairebé cap altre entitat ho fa perquè és un model típic i, per no enganyar al usuari, ja no es fan servir.  Si algú ho ha fet, el que ha de fer és ràpidament canviar el mot clau. Amb això seria suficient."

 

Informa: Héctor Romance

Comparteix:

El primer termini per demanar les sol·licituds de transport escolar finalitza divendres Protecció Civil controla el cabal dels rius que ha augmentat a causa de la pluja