El comú d'Andorra la Vella tanca el 2022 amb més de 5 milions de dèficit

www.andorradifusio.ad

El comú d'Andorra la Vella ha liquidat el pressupost del 2022 amb un dèficit de 5,3 milions d'euros. Uns comptes aprovats aquest dijous en sessió de consell de comú que no han comptat amb l'aprovació de la minoria. 

El comú d'Andorra la Vella ha tancat la liquidació pressupostària del 2022, amb un dèficit de 5 milions d'euros. Un resultat que el cònsol major relativitza, assegurant que es dóna com a conseqüència de diversos projectes urbanístics que van quedar bloquejats i van minvar la previsió d'ingressos.

"Vull recalcar que veig un retard d'alguns projectes que estan en curs d'autorització i encara no han arribat al comú, estan bloquejats a Govern esperant que es facin tots aquests estudis sectorials i que es donin els permisos", ha explicat el cònsol major d'Andorra la Vella, David Astrié.

Els ingressos han superat lleugerament els 48 milions, mentre que les despeses s'han enfilat per sobre dels 53, un balanç que no convenç la minoria que s'ha abstingut. La consellera de la minoria  d'Andorra la Vella Dolors Carmona ha detallat que es "trobem amb una liquidació pressupostaria que no arriba al 100%, ens trobem amb uns reconduïts que modifiquen la base del pressupost, per tant es perd el que és l'essència d'un pressupost anual".

També s'ha acordat adjudicar els treballs de renovació de l'espai de jocs del Parc Central. S'hi destinaran 387 mil euros i consistirà en canviar tota la zona de jocs, amb 30 anys d'antiguitat, a més d'instal·lar jocs inclusius, ampliar la zona de gespa a més d'ubicar-hi fonts d'aigua i un vial central de 4 metres d'amplada. Es preveu que tot estigui a punt per a la festa del poble, el 24 de juny.

Informa: Joan Antoni Sarmiento

Comparteix:

Acció determinarà amb Demòcrates la participació de Marc Magallon al grup parlamentari El salari medià puja al febrer i se situa en els 1.872,64€