ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Andorra la Vella viurà un cap de setmana faller a la valenciana del 26 al 28 d'abril

www.andorradifusio.ad

Falleres, desfilada de moros i cristians, cremada d'un falla i, fins i tot, mascletà. En dues setmanes Andorra la Vella reviurà les falles de València. 2.500 persones es traslladen a Andorra per portar-hi aquesta festa Patrimoni de la humanitat on es podran provar productes de la terra.

Abans que fossin reconegudes com a patrimoni immaterial per la Unesco, l'associació Fallers pel Món ja feia conèixer la festa valenciana arreu d'Espanya. Ara per primera vegada surten del país per cremar-ne a Andorra en una festa que del 26 al 28 d'abril vol reproduir la festa entorn a les dates de sant Josep. I sí, Andorra la Vella cremarà la seva pròpia falla que a mig fer, fa uns dies l'entitat penjava a Facebook. "Hem decidit que la falla englobi diferents elements característics del nostre país i de la parròquia", com el rellotge de Dalí, la grandalla o el Tamarro, explica la consellera de Promoció Turística, Mònica Codina. Vindran unes 2.500 persones de València per a aquesta animació única, explica el cònsol menor d'Andorra la Vella, Miquel Canturri.

Durant tot el cap de setmana hi haurà activitat a la part alta d'Andorra la Vella i el Parc Central. Dissabte destaca cercavila de falleres, fideuà, ofrena a la Mare de Déu dels desemparats i castell de focs. Diumenge dia de la cremà començarà amb despertà, desfilada de moros i cristians, mascletà, paella popular i degustació d'aigua de valència. Tot per fer temps i arribar a la nit quan es farà la cremà de les falles.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Albert Refart
Fotografia: Fallers pel Món

 

 

Comparteix:

3.94.202.172