Andorra la Vella vol la col·laboració del Govern en els pisos del Cedre

www.andorradifusio.ad

El comú d'Andorra la Vella vol que el Govern participi en el projecte de pisos socials del Cedre. Aquest és un dels grans projectes que ha marcat el pressupost del 2024, de 53 milions, aprovat aquest dijous. 

Andorra la Vella ha aprovat un pressupost amb grans línies de treball. Una és l'habitatge, amb el programa Reviu Andorra la Vella, al qual es destinaran 150 mil euros. Però el principal projecte és el d'habitatges a la zona del Cedre que, segons el cònsol major, s'està tornant a reformular per veure quina línia segueix. Per això, es mantindrà una reunió amb el Govern, que esperen que pugui acabar formant-ne part.

El cònsol major d'Andorra la Vella, Sergi González, ha explicat que en aquesta reunió, el comú haurà de presentar una proposta de projecte que es treballarà des del departament d'habitatge i juntament amb el despatx d'arquitectura.

L'altre gran projecte és la plaça del Poble, de la qual únicament se'n farà la primera fase i s'hi destinarà 500 mil euros. La minoria ha criticat aquesta decisió i el conseller David Astrié ha observat que "només executant aquest bocí no s'acompleixen els objectius amb els quals està pensada aquesta plaça". Per la seva banda, el cònsol major ha defensat que serà la fase més important, ja que serà quan realment es veurà un canvi radical. Concretament, ha deixat saber que hi haurà vegetació, fins i tot un escenari, també hi haurà bancs i jocs pels infants. A més, ha justificat l'import que es destinarà assegurant que és una "necessitat urgent".

La darrera proposta encara s'ha d'acabar de perfilar, però s'han reservat 200 mil euros per poder-la executar. Es tracta d'un aparcament modular que es podria construir a la zona de l'antiga plaça de braus i que ampliaria les places del centre. Alhora, podria comptar amb una plaça pública a sobre.

El multifuncional, a debat

D'altra banda, el cònsol major d'Andorra la Vella ha anunciat que els pròxims dies es farà una trobada a tres bandes entre el comú de la capital, el FC Andorra i el Govern per començar a definir el futur del multifuncional i en la qual s'espera que el club presenti el seu projecte.

Quan es tingui clar què és el que es vol fer i on, serà quan el comú començarà a prendre decisions sobre els drets que vol tenir respecte del nou multifuncional. També planteja, si finalment es fa a la Borda Mateu, una reunió amb els propietaris.

Informa: Maria Pilar Candel
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

L'FMI creu que l'acord d'associació ajudarà l'economia Fer pagar un peatge als cotxes de turistes per entrar al país