L'andorrana establerta a Los Angeles, Olympia Altimir, exposa a Andorra la Vella que 'Un dia serà demà'

www.andorradifusio.ad

És molt el talent que torna a Andorra durant les festes. És el cas de l'artista Olympia Altimir que aquest dijous ha inaugurat exposició a la galeria Mama Maria. Arriba amb una mostra sobre la lectura del paper de l'home en la natura per dir-nos que 'potser demà serà massa tard'.

Demà els homes i les dones patim el risc de convertir-nos en un record en blanc i negre del que som avui. Demà potser els animals viuran aliens al que els vam fer destruint els seus hàbitats i deixant-los orfes de vida. Amb 'Un dia serà demà' Olympia Altimir se suma a la consciència sobre l'avenç del canvi climàtic començant per un sentiment, la vergonya d'haver arribat aquest punt. "Tots els artistes tenen l'obligació de ser com el mirall de la societat en les imatges que creem", assegura. Explica que "tots els quadres incorporen fotos de la Laura Magallon, que viatja molt i fa fotografia de paisatge". "M'agrada representar la puresa aquesta, que a tots ens agrada. Les muntanyes, la neu... És amb el que connectem, realment", afegeix.

Fa vuit anys que Olympia Altimir es va traslladar als Estats Units on va estudiar belles arts a San Francisco. Avui dia està instal·lada a Los Angeles on treballa en el disseny gràfic, aprofita el temps lliure per dedicar-lo a la pintura en una de les ciutats on l'escena artística és present dins i fora de molts edificis.

Les vacances a la terra que l'ha vist néixer li han donat una visió molt diferent a la que està acostumada allà on la competència és voraç i les oportunitats de ser coneguda més reduïdes. "Està molt bé, perquè hi ha moltes exposicions, molts artistes i moltes coses que passen al mateix temps, però com a artista has de batallar cada dia, és una batalla constant, no és com aquí", insisteix.

'Un dia serà demà' es pot veure fins al 28 de febrer a la galeria Mama Maria on l'espectador pot decidir quin paper juga en aquest món.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

El Govern, a favor de la proposició per endurir la llei de seguretat pública El PS critica el nomenament de Rossell per "nepotisme"