ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

AndRail considera inacceptables els arguments del Govern per descartar el projecte del ferrocarril

www.andorradifusio.ad

La plataforma pel ferrocarril AndRail considera insostenibles les argumentacions del Govern per descartar el projecte d'enllaç ferroviari amb l'exterior. Jordi Gallardo apuntava ahir en seu parlamentària que és un projecte amb un cost inassumible i de gran impacte mediambiental.

La plataforma AnRail s'ha pronunciat l'endemà que el Govern anunciés que el tren queda fora dels plans per desenclavar les connexions del país, sigui fins a França o Espanya. L'estudi sobre l'obertura de la xarxa andorrana xifra en més de 4.000 milions d'euros el cost, si s'enllaça amb França, i d'uns 800, en direcció a Espanya, xifres que el Govern considera inassumibles.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, explica és una inversió i una modalitat de transport que representaria un gran impacte per al país. "Estem parlant d'una infraestructura molt costosa i amb un gran impacte medi ambiental". 

Des d'AndRail lamenten que es descarti el projecte del ferrocarril.

A més, recorden que els projectes, sigui d'enllaç amb França o Espanya, es podrien beneficiar de subvencions comunitàries, ja que la Unió Europea aposta clarament pel tren com a mitjà de transport sostenible.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: