Apapma demana la participació del Govern i criteris internacionals en l'estudi d'impacte ambiental per a un aeroport

www.andorradifusio.ad

Apapma veu amb recel el projecte de l'aeroport i reclama que l'estudi d'impacte mediambiental es faci amb la participació del Govern i amb criteris equiparables als que es fan a Europa. Lamenten que tot i ser un país on el medi ambient es presenta com una riquesa, Andorra continua sense tenir una llei d'impacte ambiental que protegeixi espais naturals.

Apapma no té informació concreta del projecte, un fet que els genera molts dubtes. Recorden que la proposta d'aeroport és un dels temes recurrents que surt cada cert temps i es mostren preocupats per l'impacte mediambiental. "No hem de deixar de recordar que a Andorra no tenim una llei d'impacte ambiental i tots, mirant per la finestra o passejant una mica des de casa nostra, podem veure les grans aberracions que s'han fet, moltes d'elles pel mateix ministeri d'Ordenament Territorial", denuncia el president, Carles Iriarte.

A més incideixen que la zona on es vol construir, a Grau Roig, és ja un espai molt castigat per la indústria de l'esquí. Per això reclamen que el futur estudi d'impacte ambiental es faci amb la participació del Govern i amb criteris equiparables als que es fan a Europa. "L'estudi d'impacte ambiental ha de ser molt exhaustiu, perquè a la zona on es vol ubicar l'aeroport ja és una zona bastant malmesa i que té una càrrega humana per les pistes d'esquí del voltant, les bordes i el poble de Soldeu, que té un impacte important", insisteix Iriarte.

Apapma recorda que a Andorra no existeix una llei d'impacte ambiental, que pugui protegir espais com el que podria acollir l'aeroport. La infraestructura, segons l'entitat, comportarà contaminació per molt que els impulsors del projecte treguin importància a aquest fet, i no sols a causa dels combustibles dels aparells, també acústica. A més, requerirà construir moltes infraestructures complementàries i vies de comunicació que segons Apapma encara augmentaran l'impacte mediambiental.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix:

La Flama del Canigó arriba a Andorra enmig d'una gran expectació Acció Feminista creu que la despenalització de l'avortament serà inevitable perquè és un "dret fonamental"