Aprovada la llei d'estacions de muntanya tan sols amb el vot de la majoria

www.andorradifusio.ad

A més del paquet de mesures per fer front a l'encariment de la vida, el Consell General va aprovar en la doble sessió de dijous altres lleis com la d'estacions de muntanya. El text tan sols va rebre el vot favorable dels grups de la majoria. El PS es va abstenir i Terceravia va votar en contra.

Terceravia+Unió Laurediana+Independents no entén per què el Govern va demanar el procediment d’urgència, fet que considera que satura el parlament. A més, el conseller general Oliver Alís criticava que tan sols s'hagi tingut en compte les aportacions del sector.

 "Tant els grups de la majoria com el Govern s'han posat a disposició del sector seguint les seves instruccions sense voler tenir en compte ni les seves pròpies consideracions com a ciutadans i com a consellers generals."

Oliver Alís, onseller general Terceravia+Unió Laurediana+Independents

"El treball en comissió ha servit per millorar el text. Puc acceptar que per a vostè no sigui un text que resolgui (el problema) i (critiqui) que estigui al costat del sector estratègic de la neu. Pel que sembla vostè no ho està. Nosaltres no tenim cap problema de reconèixer que sí que ho estem."

Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa

Els socialdemòcrates van optar per l'abstenció, ja que tot i considerar que aquest projecte de llei és necessari, asseguren que part del redactat final deixa dubtes.

"Ens deixa alguns dubtes de com es pot acabar aplicant finalment aquesta llei. Per tant, entenguin lògica i la prudència de qui ha pres seriosament aquesta llei, de qui l'ha volgut treballar, però que alhora no ha estat capaç de convèncer de les bondats de les seves propostes".

Pere López, president grup socialdemòcrata

L'accés dels vianants a les zones dels dominis esquiables ha estat una de les qüestions que ha generat més debat en el treball en comissió. El text final estipula que no caldrà disposar del forfet natura per travessar una estació o bé per circular per algun itinerari o camí comunal, sempre que no s'utilitzin els serveis del domini.

Informa: Redacció
Imatge: Desirée Sala-Kevin Ribeiro-Arxiu RTVA

Comparteix:

 Els comerciants del centre històric d'Andorra la Vella esperaven més afluència al segon Concèntric Els notaris constaten que l'arribada de residents d'alt poder adquisitiu no s'atura i que cada vegada venen de més lluny