L'AREB demana a la justícia la fallida de BPA 

www.andorradifusio.ad

L'Agència de Reestructuració d'Entitats Bancàries ha donat per acabat el procés de resolució de BPA i ha demanat a la justícia que en decreti la fallida. Els comptes d'un 4% dels clients no es van traspassar a Vall Banc i estan bloquejats per sospites de blanqueig. És una xifra que ronda els 700 milions d'euros.

Amb la intervenció de BPA al 2015 per sospites de blanqueig, es va iniciar un procés de revisió dels comptes dels clients amb el suport d'una empresa independent i ara l'entitat encarregada de supervisar-ho, l'AREB, ha donat per acabat el procés de resolució de l'entitat financera.

L'Agència de Reestructuració d'Entitats Bancàries ha demanat a la justícia que decreti la fallida de BPA. Si s'accepta, es nomenaria un administrador judicial, previsiblement un saig o bé una persona de confiança del batlle, que hauria de decidir qui són els creditors del banc i com pagar-los. Es tracta, majoritàriament, del Govern. Per tant, hauria de decretar quin seria el destí dels fons i actius del banc actualment bloquejats.

Òscar Gelabert, director de l'AREB, va explicar fa unes setmanes que hi havia un 4% dels clients de BPA que no havien estat traspassats per sospites de blanqueig. Constitueixen uns 200 clients, aproximadament, i els fons bloquejats són uns 700 milions d'euros. Un d'ells és una empresa que es dedica a les apostes per internet i que té la seva base d'operacions a Antigua i Barbados, un país caribeny. Té bloquejats 200 milions d'euros i ja va avançar que si no recuperava els fons podria emprendre accions penals a Andorra i fora del país contra les institucions.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

La venda d'entrades del Classicand es mou entre el 40 i el 60% Prop de 400.000 euros en contractacions urgents per als serveis de l’espectacle del Cirque du Soleil