ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Armengol veu factible un aeroport nacional per a vols transoceànics i de fora la UE

www.andorradifusio.ad

La Cambra de Comerç preveu disposar dels informes sobre la viabilitat d'un aeroport nacional a final d'any. El president, Miquel Armengol, convidat aquest dijous al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, aposta per una infraestructura que permeti acollir avions transoceànics i de fora de la Unió Europea per atreure el turisme de luxe. Armengol diu que la infraestructura podria ser viable amb una llargada de pista de 2 quilòmetres combinada amb pendents.

Miquel Armengol ha explicat que la Cambra de Comerç fa mesos que treballa en l'aeroport nacional. S'està buscant finançament per als estudis, que preveu per final de mes, i encarregar-los. La idea és tenir-los a final d'any i saber aleshores la infraestructura possible i els avions que pot acollir. Aspiren a "avions grans" per fer vols transoceànics i "des d'Andorra anar directament a Dubai". "No estem somiant truites", assegura.

El president de la Cambra assegura que una pista de 2 quilòmetres combinada amb pendents obre moltes possibilitats. D'ubicacions, n'hi ha, fora de nuclis urbans i sense massa problemes de soroll. Armengol afirma que l'aeroport nacional és compatible amb el de la Seu. "Ens interessa un aeroport dins d'Andorra perquè entres i surts directe. Si vas per exemple directament a Moscú, t'estalvies cinc hores". Afegeix que és molt més fàcil "si hi ha reconeixement de visats amb països que no són de l'espai Schengen".

Armengol enfoca la infraestructura "al turisme de luxe, que per carretera no vindrà mai". També inmpulsaria la diversificació econòmica, l'atracció d'empreses i un tipus de turisme de comerç nou.

Entrevista completa al president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, a l'Ara i AquíInforma Ana Alamán
Imatge Cristina Jubete

Comparteix: