Els arquitectes adverteixen que la inflació manté aturats alguns projectes d'obra arreu del país

www.andorradifusio.ad

La construcció no s'atura i els arquitectes es mostren saturats de feina, amb projectes que han de veure la llum els pròxims mesos. Alguns, però, estan aturats a l'espera que el preu dels materials s'estabilitzi. 

Les grues i les obres formen part ja de la fotografia d'Andorra dels últims anys, i és que la construcció és un dels sectors que pràcticament no s'ha aturat. L'any passat, els arquitectes van visar més de 530.000 metres, i enguany, el ritme de feina va directe a complir expectatives. De fet, des del Col·legi apunten que la gran majoria de professionals del país estan saturats i no veuen una estabilització de la situació a curt termini. 

La degana del Col·legi d'Arquitectes d'Andorra, Sònia Palau, així ho confirma. "Amb el mateix tema d'Ordino s'ha hagut de córrer per entrar-ho tot al juny. En aquest aspecte, estem saturats, però jo penso que de mica en mica ens anirem alentint perquè totes les promocions que havien de desenvolupar-se ja estan en marxa."

Això sí, tot i que els projectes continuen arribant a un ritme vertiginós, la crisi de materials i la inflació també ha fet els seus estralls. Els arquitectes apunten que tenen moltes obres aturades esperant una baixada de preus. "De moment, amb la inestabilitat de preus del mercat n'hi ha molts que estan entrats, però estan parats. És a dir, que la construcció no tira endavant de moment", manifesta Palau.

El que no ha canviat és el tipus de construcció que es fa. Els arquitectes asseguren que la majoria de projectes entrats segueixen sent habitatges de luxe destinats a compradors d'alt poder adquisitiu. 

Informa: Òscar Serrano 
Imatges: Desirée Sala

Comparteix:

Temperatures amb màximes de 38 graus per a aquest diumenge al sud del Principat Standard & Poor's millora el ràting de l'economia andorrana