L'art de l'elaboració de les mones

www.andorradifusio.ad

Dilluns de Pasqua està a tocar, i els pastissers ja treballen en les mones. La tradició de regalar xocolata al fillol o fillola continua estant present. 

Feina intensa als obradors per Setmana Santa. Els pastissers i xocolaters ja fa dies que treballen en l'elaboració de les mones. Operar amb la xocolata és un procés llarg, curós i cada professional li dona el seu toc. "Fem pollets, conills i amb xocolata de diferent tipus", detalla el fundador de Xocland, Jaume Ruiz. En canvi, a la pastisseria Ganesha han optat "per fer figures de colors."

La xocolata sempre es ven, i la tradició de regalar-la per Pasqua continua. Figures i pastissos, les dues opcions tenen èxit. 

Les empreses petites tenen l'avantatge de poder treballar sota demanda, i adaptar les comandes al gust i les necessitats de la gent. I també hi ha part pel vessant solidari : "una part dels ous que venem van a la Fundació Nostra Senyora de Meritxell", explica la responsable de la pastisseria Espícula, Maite Macián.

D'altra banda, l'encariment de la matèria primera, en especial de la xocolata, ha repercutit en el cost final de les mones fins al 4%. Tot i això, el client no deixa de comprar, i de fet, preveuen vendre més producte que l'any passat. 

Informa: Maria Lucena
Imatges: Eric Escabias

Comparteix:

Detinguda per un elevat grau d'alcoholèmia The Boss fest comença a tot ritme