Les arts plàstiques de sis membres d'AMIDA inauguren Bingo Art

www.andorradifusio.ad

Fer teràpia a través de la pintura. Aquest és l'objectiu del taller que des de fa uns anys promou l'associació AMIDA. Aquest divendres al matí s'ha presentat la primera exposició de sis pintores, emmarcada en el projecte Bingo Art que impulsa la sala Bingo Stars.

L'exposició es podrà veure fins al 29 de març al vestíbul del bingo i consta de prop d'una cinquantena de pintures de  diferents tècniques, com l'acrílic, el pastel o l'aquarel·la. Els quadres són obra de Marlyn Pera, Anabel Moreno, Nathalie Vermeulen, Núria Pellicer, Virgínia Loriente i Marta Babot, sota la coordinació de la pintora Mercè Ciaurriz. L

'experiència ha enganxat tothom. "Les noies fan una pinya, fan activitats fora perquè també surten a veure exposicions. Fan vida social a fora amb la pintura, és una manera de canalitzar la teva discapacitat a través de l'art", explica la presidenta d'AMIDA, Agustina Grandvallet. La secretària d'estat en funcions d'Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, per la seva banda, insisteix que AMIDA fa "una tasca importantíssima amb totes les persones amb discapacitat que té a la seva associació i aposta sempre per la visibilització com així ho demostra l'exposició i per posar en valor les capacitats que tenen aquestes persones.

La pintora Mercè Ciaurriz destaca el grau d'implicació personal que hi ha en les sessions de treball: "molt especial, amb molt més sentiment. Tens més contacte, perquè t'expliquen coses més íntimes, una entrada que potser amb altra gent no la tens igual".

Els tallers de pintura tenen lloc una vegada a la setmana. Els quadres exposats estan a la venda i una part de la recaptació es destinarà a AMIDA.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Guillem Casal

Comparteix:

No es tornarà a eliminar un carril a la Massana i Encamp els dies de nevada després de la prova fallida 1.500 alumnes a la rua de Carnestoltes de Santa Coloma