Assandca atribueix "a un error" la desviació d'Afers Socials dels diners destinats a ajudar els pares de nens que reben tractament de càncer a l'estranger

www.andorradifusio.ad

Assandca podrà disposar de més recursos econòmics per ajudar les famílies amb nens malalts de càncer en tractament a l'estranger. Serà possible una vegada el Govern hagi restituït els diners que havien de ser destinats a aquesta causa, però que arran d'una errada es van derivar a altres necessitats.

Els diners, uns 27.000 euros, van ser part de la recaptació d'un acte solidari organitzat per Andbank el 2020. Havien de destinar-se a sufragar part de les despeses personals dels familiars amb nens malalts de càncer que seguien tractaments a l'estranger i gestionats per afers socials, però finalment no va ser així per un error de concepte que, segons Assandca, ja ha estat corregit.

Els diners es destinaran a sufragar aquelles despeses que la CASS no cobreix, com ara les del segon progenitor si vol desplaçar-se per estar a prop del nen ingressat.

L'entitat continua reivindicant que calen estudis clars del nombre real de casos de càncer que es detecten a Andorra. Segons les seves valoracions, es registren entre 5 i 7 nous casos en edat infantil de la malaltia cada any.

Informa: Joan A. Sarmiento
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

L'enderrocament de l'antic hospital costarà uns 3,5 milions i es farà entre el 2023 i el 2024 Escaldes-Engordany no portarà al Constitucional la llei per limitar el creixement urbanístic