Assandca espera els resultats d'un estudi sobre el càncer

www.andorradifusio.ad

Assandca espera els resultats d'un estudi sobre l'afectació del càncer que hauria d'estar enllestit el mes vinent per saber si torna a reivindicar una unitat de radioteràpia al país. El du a terme l'assessor de Salut en matèria oncològica Raimon Miralbell. L'associació creu que les estadístiques haurien de millorar.

L'entitat es va reunir aquest dilluns amb responsables del Govern i va tornar a reivindicar la necessitat d'una unitat de radioteràpia al país. Són conscients que aquesta demanda pot dependre dels resultats d'un estudi sobre el càncer, que hauria de millorar les dades sobre l'afectació de la malaltia.

El president d'Assandca, Josep Saravia, relata que espera "que el que de veritat ens aporti sigui la realitat i  que de veritat ens donin les dades". A més, afegeix que "no som cap cas especial respecte a Espanya i França. I esperem dades molt similars en tipus de càncer i quantitat".

Mentrestant aposten per adquirir un habitatge a Barcelona per als malalts que han d'acudir a les unitats de radioteràpia. Saravia assegura que han de buscar que la gent no hagi de patir "les conseqüències que avui en dia estan patint". No és el mateix "anar a fer-se un tractament de dos minuts a Barcelona que un que triga 6 hores entre pujar i baixar. I patir les conseqüències de l'entrada a Barcelona. Creiem que si això ho podem alleugerir alguna cosa haurem assolit".

L'entitat ha demanat estrènyer els lligams amb el Govern per fer més activitats de conscienciació.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Sergi Linares

Comparteix:

Una seixantena de persones envien preguntes al cap de Govern Enquesta: Com veu la gent gran l'augment de les pensions?