Assegurada l'esllavissada de Santa Coloma

www.andorradifusio.ad

Els geòlegs asseguren que l'esllavissada d'anit no provoca més perill de l'habitual a la zona de Ciutat de Valls. Els cossos de seguretat van bloquejar el despreniment de més pedres i la previsió és tornar a obrir aquesta setmana el rec del solà. 

L'esllavissada de la canal de Bonavista d'Andorra la Vella està controlada i la zona assegurada. Els geòlegs que hi han treballat asseguren que el despreniment no ha augmentat la possibilitat de patir-ne més.

El conseller de circulació del comú d'Andorra la Vella Xavier Surana així ho ha confirmat. "Avui al matí hem parlat amb els geòlegs, hem fet una visualització de la zona amb el dron i ens confirmen que el risc és igual a com estava abans que caiguessin els rocs". No es van generar danys i no va haver-hi grans afectacions.Tot i això, el rec del Solà continua tancat. Ara, els equips del comú treballen per poder reobrir-lo aquesta setmana.

Des del comú també expliquen que ja preveien destinar una part del pressupost per valorar les mesures de seguretat i proteccions a una zona molt propera, la del Ribaló. I ara, després del despreniment serà més necessari que mai. "És el moment de parlar amb el ministeri corresponen de Govern per veure quines mesures s'han d'implementar en aquesta zona", esmentava Surana

Tot i això, mai es podran prevenir totalment les esllavissades i més a Ciutat de Valls que és coneguda per ser inestable. 

Petita esllavissada a Escaldes-Engordany

A les 9h de la nit d'aquest diumenge també hi va haver una petita esllavissada a la carretera de la Plana. Una part d’un mur de pedra es va desprendre i va ocupar un tros d’un carril de circulació. Els bombers i el COEX van netejar la zona. No hi va haver danys i la situació està controlada.

Informa: Maria Lucena

Imatges: Pau Bonastre

Informació relacionada

Comparteix:

Encamp vol convertir el colomer de cotxa de Sant Romà de les Bons en un reclam Impacte de l'encariment de la vida en les mones de Pasqua