ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Les asseguradores critiquen la falta de concreció de la regulació de patinets i vehicles de mobilitat personal en el nou codi de circulació

www.andorradifusio.ad

Les asseguradores critiquen que el nou codi de circulació i el reglament relatiu als vehicles de mobilitat personal presenten dubtes tècnics. Consideren la regulació era necessària però que es podria haver concretat més si s'hagués consultar el sector. 

Amb el nou codi de circulació, els patinets han de circular pel carril bici o per carretera. També dur casc i tenir assegurança, tot i que les companyies creuen que el text hauria de ser més complet i específic.

L'agent de la Companyia Andorrana d'Assegurances, Joan Santamaria, opina que "una llei ha de vigilar al màxim la integritat física dels vianants i dels que fan servir el giny" i lamenta que "una vegada més no s'ha consultat al sector".  En aquest sentit afegeix que "si ho haguessin fet, els podríem haver donat alguna idea més". Tot i ser del parer que el text "és bastant millorable", considera que "millor això que res".

També perquè el casc no és sempre obligatori, la identificació del vehicle és poc clara per fer les cobertures i no es determina un mínim pel que fa a la quantia de responsabilitat civil per cobrir aquells danys personals o materials que es puguin produir.  Segons el subscriptor de la Companyia Andorrana d'Assegurances, Àlex Capdevila, "hi ha algun punt en què hi ha descuit". Posa com a exemple que "la llei permet que de 14 a 16 anys es pot circular per vies interurbanes amb un permís de circulació de fins a 49 cc mentre que  el reglament diu que no cal tenir aquest permís". I en aquesta divergència, afegeix, és on tenen dubtes.

Les companyies asseguradores tampoc tenen clar si està permès transportar persones o qui pot demanar una assegurança. Ja n'han fet algunes, que són similars a les de bicicleta elèctrica i costen entre 75 i 95 euros. La majoria de persones que l'han demanat són majors d'edat que utilitzen aquest vehicle de mobilitat personal per anar a treballar.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: