L'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic valora portar el projecte de llei al Tribunal Constitucional

www.andorradifusio.ad

L'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic valoren portar el projecte de llei que impulsa una moratòria de dos anys a les noves autoritzacions al Tribunal Constitucional. Ho ha anunciat el responsable de l'associació a "Els Matins de la Nacional". I és que afirma que no es pot limitar una autorització per a pisos d'una categoria que pot no ser real. 

Aquesta setmana entra en vigor la llei que impulsa la moratòria en les noves autoritzacions d’habitatges d’ús turístic. Una llei que segons el portaveu de l'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic, Àlex Ruiz, ja ha truncat la venda d'edificis i pisos ja que amb la nova llei aquells que es venguin perden les llicències que incloïen, un fet que amb la llei del 2017 es va dir que no passaria. Aleshores molts van fer inversions. Per això ara el seu gabinet jurídic valora portar l'afer al Constitucional. 

Àlex Ruiz, responsable de  l'Associació d'Empreses d'Allotjament Turístic afirma que: "El venedor no el pot vendre perquè no el pot comprar, o sigui que aquí hi ha una discriminació molt important. Fem una reunió amb caràcter d'urgència i que sigui amb el vot de tots i si ens diuen que sí, ho tirarem endavant. Hi ha molts associats afectats."

Un altre motiu, és que no veuen clar que les noves autoritzacions només es donin a aquells que facin apartaments de 5 estrelles, ja que "juguem tots a una lliga o no juguem", destaca Ruiz, i afegeix que d'aquesta manera, es pot tenir un apartament de cinc estrelles donant un servei de tres o bé, a la inversa. 

En 15 anys el nombre d'apartaments turístics ha pujat un 60%, un sector que genera una xifra de negoci d'uns 32 milions d'euros. Ruiz diu que estarien disposats a cedir una part dels pisos per a lloguer ordinari i fer una prova pilot, tot i que no creu que elimini el problema ja que molts d'aquests pisos es troben a parròquies altes que fins ara no s'han ocupat tot i oferir preus més assequibles.  

Informa: Rosa Alberch 
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

Els agents del grup de suport de manteniment de l'ordre policial tindrà dedicació exclusiva La verola del mico continua creixent a nivell global i ja suma més de 50.000 casos