ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'Associació de Propietaris de Béns Immobles demana que la compra de pisos buits es faci amb les màximes garanties

www.andorradifusio.ad

El Govern anunciava aquesta setmana la voluntat de destinar 19 milions d'euros per comprar i llogar pisos buits i posar-los al mercat a preu assequible. Doncs bé, l'Associació de Propietaris de Béns Immobles demana que ho faci amb les màximes garanties. El vicepresident de l'entitat, Artur Homs, lamenta que Andorra sigui un dels països amb més terreny públic i que ara l'executiu hagi de destinar diners a comprar immobles.

L'Associació de Propietaris de Béns Immobles demana responsabilitat al Govern a l'hora d'adquirir pisos buits i posar-los al mercat a preu assequible. Es mostren sorpresos per la notícia, que consideren que no ajuda a la bona evolució del mercat, però aplaudeixen que sigui el primer executiu que estigui duent a terme polítiques sobre l'habitatge. Alerten que no han de ser intrusives en el sector privat i que cal assegurar que aquests pisos es destinin a persones que realment ho necessitin.

"Si fa una compra d'un habitatge, d'un immoble, d'un terreny, del que sigui, que ho faci amb les màximes garanties. Pensem, d'una banda, que no és el millor moment per comprar un terreny. Segon, pensem que tenim molt terreny públic a l'abast. I en tercer lloc, voldria pensar que no hi ha una doble lectura i que el Govern no adquirirà una propietat que tingui greus deficiències ja d'entrada".
Artur Homs / Vicepresident Associació de Propietaris de Béns Immobles

El representant dels propietaris també es mostra crític amb el paper dels comuns. "M'entristeix molt sentir que els comuns diuen que han fet suficient respecte tot això. Són els que manen més pel que fa a l'urbanisme que el mateix Govern d'Andorra i això ho tornem a veure una vegada més". Considera que Andorrra és un dels "països amb més terreny públic del món" i lamenta "que el Govern hagi de destinar els impostos de tots els contribuents a comprar immobles." 

Homs insisteix que es tingui en compte l'entitat a l'hora de prendre decisions com aquesta. Creu que s'hauria de trobar una fórmula per poder donar la mateixa oportunitat a tots els propietaris, de manera que si el Govern ha de realitzar alguna compra, s'ofereixi a tothom l'opció de vendre el seu pis, estigui buit o no. Considerarien inacceptable una decisió unilateral, tenint en compte que es tracta de diners públics.

Informa: Laura Massegú
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: