ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: xerrada de l'humorista gràfic Jordi Planellas "Els límits de l'humor i la llibertat d'expressió amb ovelles"

Obrir en una altra finestra

Les associacions de monitors demanen al Govern que actuï en el problema dels lloguers perquè molts temporers no volen venir

www.andorradifusio.ad

Continuant amb el problema del lloguer, les dues associacions de monitors d'esquí constaten que molts temporers que comptaven fer la temporada d'hivern acabaran per no venir. Creuen que és un problema greu, que el Govern hauria de resoldre.

L'Associació de Professionals de l'Esquí i Disciplines Associades, amb més d'un centenar de socis, defensa que cal donar una resposta ferma a la problemàtica del lloguer per als monitors que venen de fora a fer la temporada i que la solució ha d'arribar del Govern.

"És un tema de país. Les estacions i el Govern haurien de fer alguna cosa, perquè ara és un tema puntual dels temporers, però també és un tema de l'habitatge, preus de lloguer, disponibilitat d'apartaments... i és molt greu el que passa. Hi ha molta gent aquest any que no vindrà pel problema", assegura el president de l'AAPEDA, Manel Arajol.

Arajol alerta que el del lloguer és un problema perillós més enllà dels monitors. "No hi podem jugar", insisteix, "perquè és també la gent dels remuntadors, restauració... Parlant molt clar: si no vénen els temporers no s'obren les estacions".

Per a l'Associació de Monitors d'Esquí, amb la majoria de socis del país, la problemàtica va més enllà dels temporers i afecta globalment la política d'habitatge. Preveu que hi haurà monitors que renunciaran a venir per no disposar d'habitatge, sense aventurar-ser a donar xifres. "Tenim retorns de monitors, monitors que ja han decidit no tornar a venir i d'altres que ja són a Andorra i estan plantejant tornar-se cap als seus països d'origen", assegura el president de l'AAME, Carles Iriarte.

L'AAPEDA acaba de signar un conveni de col·laboració amb la seva homòloga argentina per ajudar els socis que tinguin dificultats a tots dos països. L'associació argentina no preveu signar cap acord amb l'AAME després de l'enfrontament de la temporada passada.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Anna Ginestà

Comparteix: