Aturat l'increment salarial dels càrrecs de responsabilitat de l'APDA

La Sindicatura atura l'increment de sou previst al

La Sindicatura atura l'increment de sou previst al juny de les dues figures de més responsabilitat de l'Agència de Protecció de Dades que depenen del Consell General. Un increment inclòs en una nova graella salarial que sí que s'aplicarà al cos tècnic. 

La interventora de l'Agència de Protecció de Dades va detectar aquesta mala praxi arran del reforç dels controls i les supervisions dels organismes que depenen del Consell i més concretament, fruit de revisar el procés obert per incorporar una nova figura tècnic dins l'equip, pas que requereix d'una actualització de la graella salarial per fer-la més ampla.

Una qüestió que s'ha compartit aquest dimarts a la tarda en el marc d'una nova sessió de la junta de presidents. Segons el síndic general, Carles Ensenyat, es tracta d'una acció "que no està ben feta i no tocava". Des de Sindicatura no estan d'acord ni amb les formes d'haver pres aquesta decisió, sobretot perquè, per llei, la directora de l'APDA no es pot apujar el sou; ni amb la decisió en si d'incrementar el sou de les posicions més elevades, però Ensenyat creu que no s'ha fet amb mala intenció. En aquest sentit, ha defensat que l'agència "està fent la feina" i que detectar aquesta incompatibilitat ara ha permès prevenir una situació més greu que podria haver arribat a l'estiu si s'hagués aplicat l'actualització de sous inicialment prevista. 

Per altra banda, a l'octubre es vol incorporar un nou inspector a través de concurs públic, en comptes de fer-ho per designació del Consell, i es preveu que les modificacions de la llei de protecció de dades entrin a tràmit parlamentari abans de finals de juny amb la intenció d'aprovar-les a l'octubre. Sobretot es tracta de canvis tècnics i actualitzacions reglamentàries.

Pere Pastor, nou magistrat del Tribunal Constitucional 

Entre els altres temes tractats en junta, s'ha decidit que el jurista Pere Pastor, que ara mateix està a Estrasburg, sigui elegit nou magistrat del Tribunal Constitucional el 12 de setembre, una designació que correspon al Consell General. Pastor substituirà al magistrat també designat pel Consell Dominique Rousseau. En total en són quatre, dos escollits per les forces parlamentàries i dos pels coprínceps amb metodologies pròpies dels països veïns. El síndic ha manifestat la voluntat que en un futur totes les figures tinguin una experiència i un vincle més proper al Principat.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Nil Forcada 

Comparteix:

La transformació d'Andorra Trobat el cos sense vida del treballador que ha caigut al riu Valira