ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Augment del salari mínim fins als 1.200 euros, transport públic gratuït i reducció de l'IGI per als productes de primera necessitat

www.andorradifusio.ad

El Govern ha presentat un paquet de mesures per millorar el poder adquisitiu de la població. Entre les més destacades hi ha l'increment del sou, el transport públic gratuït i un IGI superreduït en els productes de primera necessitat. Les propostes busquen el màxim consens del Consell econòmic i social i comportaran una despesa addicional de 8 milions d'euros.

El cap de Govern ha presentat aquest plec de mesures com una acció sense precedents, exceptuant les decisions que es van prendre a causa de la pandèmia. L'increment del sou és una de les propostes estrella per augmentar la capacitat adquisitiva de la ciutadania.

En aquest sentit el salari mínim s'apujarà de nou i arribarà a 1.200 euros. L'augment del 3,64% també s'aplicarà en l'increment de les pensions de jubilació, invalidesa i viduïtat. 

Quant als salaris, també s'incrementaran obligatòriament amb un augment de l'IPC del 3,3% aquells que no es van apujar a principi d'any i que es troben per sota del salari mitjà, que és de 27.130 euros anuals.Aquesta mesura beneficiarà unes 24.500 persones, que representen una bona part de la massa salarial.

A banda de mesures per a ajuts a l'habitatge i a l'estudi, el Govern proposa també fomentar la mobilitat sostenible, amb una altra mesura estrella, la gratuïtat del transport públic, que suposarà una aportació addicional de com a mínim 2,8 milions d'euros. 

Entre altres mesures, aquesta ja fixa, l'executiu ha proposat la reducció de l'IGI en els productes de primera necessitat, del 4,5% a l'1%. S'inclouen en aquesta categoria bolquers, productes d'higiene personal i íntima femenina i productes d'higiene.

El Govern espera que aquest paquet de mesures rebi el màxim suport del Consell econòmic i social, que presentarà  les seves propostes.

Roda de premsa completa del Govern per explicar les mesures per millorar el poder adquisitiu de la ciutadania i pal·liar l'augment de preus: 

Informa: Sergi Cano       

Comparteix: