Augmenta l'oferta de menjar vegetarià, vegà, natural i ecològic

www.andorradifusio.ad

A l’hora de menjar fora de casa, cada vegada més gent escull les opcions més saludables, i busca locals que serveixin plats vegetarians o vegans, o almenys cuina amb productes naturals i ecològics. A poc a poc es van obrint restaurants amb aquesta oferta, que demostren que una alimentació sana no està renyida amb la varietat ni el bon gust.

Menjar sa no és un capritx, és una qüestió de salut i, sobretot, una filosofia de vida. Cada vegada són més els restaurants que ofereixen cuina vegetariana i vegana, i que aposten per oferir plats creatius i saborosos sense utilitzar productes animals. La clientela que ho prova per primera vegada descobreix que aquesta cuina pot ser molt gustosa i divertida.

La majoria de la gent arriba a aquesta cuina perquè vol cuidar-se, i també per empatia amb els animals i el medi ambient. És la premissa del veganisme, un corrent que reverencia la vida i rebutja la crueltat animal. La Meritxell González, que va obrir el primer restaurant vegà del país, La Vita è Vegan, ha convençut molta gent que els vegetarians i vegans no passen gana i tenen molta varietat.

Per als que no volen renunciar a la carn i al peix, també hi ha la cuina flexitariana, que utilitza tots els productes però cuinant-los de manera saludable, amb coccions curtes per no perdre el valor nutritiu dels aliments, amb productes bio, ecològics i naturals.

Cada vegada, la gent és més exigent amb allò que menja: vol que sigui saludable, però, sobretot, que sigui deliciós.

Informa: Esther Jover
Imatges: M. Fernández / C. Segura / L. Massegú

Comparteix:

Andorra subscriurà el Conveni de l'Organització Meteorològica Mundial Vuit equips debaten sobre l'humor a la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat