Augmenten els avortaments farmacològics a la Seu d'Urgell de dones andorranes i suposa un cost de més de 300 euros

www.andorradifusio.ad

Fa prop de dos anys que es va instaurar l'avortament farmacològic a l'hospital de la Seu d'Urgell i en aquest temps ha augmentat el nombre de ciutadanes i residents andorranes que hi han interromput voluntàriament l'embaràs. El cost que té per a elles supera els 300 euros. 

Uns tres-cents vint euros. Això és el que han de pagar les dones d'Andorra per avortar farmacològicament a Espanya. La primera visita amb el llevador té un cost de trenta euros, mentre que el tractament, de dues píndoles abortives, costa 280 euros. I no són només les dones andorranes, amb nacionalitat, les qui han de fer front a aquest cost. Sinó també les residents, perquè un cop et dones d'alta al país, la targeta sanitària espanyola deixa de tenir vigència.

El novembre del 2021 s'instaurava el servei d'avortament farmacològic, que és fins a les nou setmanes d'embaràs, a l'hospital de la Seu d'Urgell. I des d'aquest moment han augmentat les dones del Principat que fan ús del servei. De fet, fonts properes al centre hospitalari parlen d'una trentena de dones només en els primers sis mesos d'aquest any 2023. 

Les darreres dades que el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va proporcionar són les del 2021, quan 117 dones residents a Andorra van interrompre de manera voluntària l'embaràs a centres catalans.

Informa: Ariadna Guiu Vila
Imatges: Pere Besolí - Ricard Tenza
Grafisme: Hèctor Perna

Comparteix:

Sant Julià recapta 9.000 euros amb la taxa de 25 euros al camp de Claror i el port Negre Manca de dades, d'acompanyament i de circuit: Acció Feminista denuncia la situació de les dones per la penalització de l'avortament