ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Augmenten les incineracions durant el darrer any a causa de la pandèmia

www.andorradifusio.ad

Un any després del confinament, les esglésies continuen oficiant misses en record dels difunts per Covid-19. La por al contagi ha afectat també aquelles persones que han perdut un familiar, sense la possibilitat de veure els cossos o assistir a les cerimònies de manera telemàtica. En aquest darrer any, més del 90% dels serveis fets per les funeràries han acabat amb incineració.

Tot i que l'activitat ja s'ha normalitzat, per al sector de les funeràries aquest darrer any ha estat dur. Els protocols de seguretat per evitar contagis i la manca de material a causa del confinament es van unir a la necessitat de les famílies de donar l'últim adeu als seus éssers estimats.

El gerent de Pompes Fúnebres de les Valls, Pere Marsenyach, ha detallat que "havíem de buscar els mecanismes perquè la gent es pogués acomiadar".

El temor al contagi ha fet que en més del 90% dels serveis s'opti per la incineració. Por que va fer que les autoritats limitessin al màxim les sales de vetlla i les misses. Per això, les noves tecnologies s'han incorporat als processos d'acomiadament, indica Marsenyach.

Quant als cossos que s'havien de traslladar a un altre país, com Espanya o Portugal, la dificultat es va trobar durant viatge, amb estacions de servei tancades.

El trasllat estava inclòs en el servei bàsic que l'empresa ha estat oferint durant el darrer any, amb un preu de 2.400 euros amb possibilitat de finançament. En un context de normalitat sanitària, els preus oscil·len entre els 3.000 i els 4000 euros.

Un any després de l'inici del confinament, la mort dels més pròxims segueix present. Les esglésies continuen oficiant misses en record de tots aquells que no van poder rebre el darrer acomiadament durant el pic de l'emergència sanitària.

Informa: Tatiana Navarro
Imatge: Nil Forcada
Locució: Sílvia Mestre

Comparteix:

3.210.184.142