AUTEA i el Col·legi de Logopedes reclamen un especialista logopeda per a l'hospital

www.andorradifusio.ad

Aquest dimecres, Dia europeu de la logopèdia, el Col·legi de Logopedes i Autea reclamen la creació a l'hospital d'un equip multidisciplinari, on figuri un logopeda, per a la detecció precoç del TEA.

Actualment la figura del logopeda a l'hospital existeix en l'estadi de rehabilitació, però no en el de detecció i diagnòstic. Aquest rol és segons el Col·legi de Logopedes i AUTEA, vital en l'evolució d'una persona amb trastorn de l'espectre autista. La seva evolució pot dependre d'aquest primera opinió professional. "En molts casos, acaben fent la derivació a fora, a una consulta, però potser estaria millor fet des de l'hospital, amb tot l'equip multidisciplinar treballant des del mateix àmbit", creu la vocal del COLA, Neus Farré.

Aquest primera trobada amb els mitjans de comunicació de manera conjunta s'ha fet als locals del servei dels Joves en Inclusió. Precisament aquest departament també necessita la figura del logopeda per poder fer evolucionar els casos que tracta, explica la coordinadora del JEI, Eva Flotats.

Els propers mesos Autea i el Col·legi de Logopedes faran un seguit d'accions en les quals s'argumentarà la necessitat de cobrir aquesta mancança, ja que en gairebé tots aquests trastorns, la comunicació, encara que no hi hagi parla, és vital per progressar a cada cas.

Informa: Sílvia Mestre
Imatges: Rubén Calvo

Comparteix:

Cinca creu que la resolució del casino es podria complicar encara més si el CRAJ no mesura bé els pròxims passos El registre de voluntats anticipades s'activarà el 13 de maig