ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Autea vol adaptar espais i senyalitzacions per millorar la vida de les persones amb autisme

www.andorradifusio.ad

Incrementar la comoditat a l'hora d'orientar-se o eliminar l'estrès en moments d'espera com és el cas d'una consulta del metge. Autea té diversos projectes com el de millorar la vida dels que pateixen trastorns d'aspectre autista. Aquest dimecres, l'associació ha rebut una donació que se sumarà al pressupost que ja prepara pel proper exercici

Autea ha rebut una donació de 1.000 euros de l'Associació dels condecorats de la legió d'honor i de l'ordre nacional del mèrit francès, diners que provenen de la cotització dels socis i que cada any donen a una entitat per contribuir a millores socials. "Desitgem que desenvolupi les seves activitats i que continuï ajudant a la societat andorrana de la manera que ho fan", assegura el president, Robert Marsal.

Autea és a punt de tancar el pressupost de l'any vinent en què entre els projectes que vol impulsar hi ha el d'investigació per conèixer millor les persones que pateixen algun trastorn autista i la seva família. Un altre fa referència a l'accés universal per a una millor inclusió social. "Aquestes persones són molt gràfiques, necessiten una senyalització visual dels espais. Aquí estem molt acostumats que siguin nomenclatures, el nom, no una imatge", explica la presidenta d'Autea, Inès Martí, i proposa solucions "quan vas al metge, a urgències, identificar que aquesta persona té el trastorn per estalviar un moment d'angoixa que pot patir per una certa cua, o un entorn amb moltíssima gent, i crear un espai petit, perquè la persona pugui fer l'espera.

D'altra banda, l'any vinent s'organitzarà la segona jornada entorn a l'espectre autista per exposar els avenços en aquest camp i conèixer millor el col·lectiu i les seves famílies per dotar-los dels suports necessaris per fer créixer el seu benestar.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Comparteix:

34.238.190.122