ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Autocars Nadal i Coopalsa porten el Govern a la justícia per les desavinences en les compensacions durant el primer any de la Covid-19

www.andorradifusio.ad

Autocars Nadal i Coopalsa han portat el Govern a la justícia per les compensacions pels efectes de la Covid-19 durant el primer any de concessió, de l'1 de setembre del 2019 al 31 d'agost del 2020. La diferència entre la proposta de l'executiu i el que reclamen les companyies és d'uns 250.000 euros. Coopalsa afirma que no han pogut tenir un diàleg franc amb el Govern.

Nou front judicial pel funcionament de les concessions del servei de bus. Aquesta vegada Autocars Nadal i Coopalsa han presentat dues demandes administratives a la Batllia per les compensacions pels efectes de la pandèmia durant el primer any, concretament, de setembre del 2019 a agost del 2020. La Covid-19 va obligar a reduir els aforaments i hi va haver molts menys usuaris.

Hi ha una diferència entre el que han rebut i el que consideren que haurien de percebre d'uns 250.000 euros en total. Més important que això, volen que no serveixi de precedent.

El president de Coopalsa, Gabriel Dallerès, assegura que "l'import no és el que preocupa més", sinó "els conceptes que es puguin introduir arbitràriament  perquè si pot passar una vegada, pot passar d'altres".

Coopalsa ja té una altra demanda contra l'executiu per la integració tarifària del transport públic. Creu que hi hauria d'haver més comunicació. Argumenta que sovint "és un intercanvi de documentació", però  "seure al voltant d'una taula on hi hagi un diàleg franc de com van les coses, no s'ha fet".

Autocars Nadal i Coopalsa esperen que, abans de final de mes, s'arribi a una solució per les compensacions del Govern per l'entrada en vigor de l'abonament mensual de 30 euros fa 8 mesos.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Andreij Cristancho

Comparteix: