ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Les baixes a Liberals poden condicionar els acords per a les comunals

www.andorradifusio.ad

La crisi al partit liberal amb la marxa de militants de pes es converteix en un element a tenir en compte per a les comunals de final d'any i pot condicionar el pacte amb demòcrates, els socis al Govern, que apuntava en algunes parròquies. No es descarta que pugui haver-hi més baixes en la formació que presideix Jordi Gallardo.

 

La gestió dels darrers temps al partit liberal, a la qual s'ha sumat l'afer del secretari d'Estat d'Economia, Salus Chato, ha deixat tocada la formació pocs mesos després d'entrar al Govern amb el pacte amb Demòcrates. A les baixes d'Amadeu Rossell i Valentí Martí s'hi afegeixen d'altres, com la de Dolors Cabot, que va ser cònsol menor de Canillo, i Isabel Orobitg, que fins al juny presidia el Comitè Parroquial d'Ordino. Des de l'entorn de la formació no es descarta que puguin arribar més renúncies. Un moment delicat que pot condicionar els intents de reeditar el pacte de Govern en les llistes de les eleccions comunals de final d'any.

Cap de les formacions s'hi ha tancat en banda i han indicat que la decisió quedarà en mans dels comitès parroquials. Això sí, la situació dels Liberals pot condicionar molt l'anàlisi dels Demòcrates. A hores d'ara, la plaça més factible perquè arribi és Andorra la Vella. Conxita Marsol optarà a la reelecció per als Demòcrates i ja ha manifestat que no veuria malament una aliança amb Liberals.
Molta més divisió a les files taronja hi ha a Escaldes i Encamp. La crisi liberal pot convertir en majoritari un no al pacte. A Escaldes, amb l'afegit que l'excap de Govern i excònsol Toni Martí no el veuria amb bons ulls.

A Canillo els Liberals no tenen estructura i a la Massana i Sant Julià, amb la presència de formacions de marcat caire parroquialista, l'estratègia que pugui seguir Demòcrates està per definir-se. Ciutadans Compromesos és soci de Govern i va fer que la Massana fos l'única parròquia on els taronges no tinguessin llista parroquial a les passades generals. I la solidesa d'Unió Laurediana, una Laurèdia en comú que tot i les dificultats no descarta reeditar projecte per fer llista, i la irrupció del grup Desperta Laurèdia deixen Sant Julià molt obert. A Ordino no s'ha tancat la porta a un pacte, però els liberals perden actius, com la consellera Sandra Tudó, que s'ha desvinculat de la formació. La petita treva política de l'esiu deixarà pas a l'arrencada de la feina per a les comunals. Demòcrates i Liberals tenen executiva la setmana vinent. També el PS, que des de l'oposició al Consell General aspira a tenir candidatures fortes a les comunals.

Informa: David Domingo
Imatges: Arxiu     

Comparteix:

3.235.107.209