La banca aporta el 14% del PIB

www.andorradifusio.ad

El sector financer guanya pes en el conjunt de l'economia representa el 14% del PIB. I mentre l'aportació a l'economia creix, el nombre d'empleats va a la baixa. 

Andorran Banking ha publicat un estudi, elaborat per un expert independent, on es posa de manifest que el pes del sector financer en l'economia és del 14%. L'informe constata que és un dels motors econòmics del Principat, d'una forma semblant a la d'altres places financeres del nostre entorn.

"Som un pilar estable de l'economia d'Andorra, representem un 14% i estem en nivells com el de Luxemburg que està en un 25%, a Suïssa un 9% i Liechtenstein que està al 17%."
Esther Puigcercós, directora Andorran Banking

A més, també es destaca que els ingressos fiscals que genera als comuns i al Govern representen un 2% del producte interior brut.

Aquesta situació contrasta amb el fet que el nombre d'empleats del sector financer suposa només un 4,5% del total d'assalariats. Es tracta de 1.716 treballadors el 2022, un registre que havia estat de 1.960 el 2015. Des de llavors el nombre de bancs ha passat de cinc a tres.

Informa: Pere Moliné
Locució: Gerard Castillo

Comparteix:

El Consell d'Europa alerta del risc d'explotar laboralment els immigrants La implicació de l'escola incrementa el nombre de donants