Banca Privada d'Andorra val menys 103 milions d'euros

www.andorradifusio.ad

L'Agència de Resolució d'Entitats Bancàries ha donat valor a BPA, un pas imprescindible per crear el nou banc, denominat Vallbanc, que és el que permetrà la venda de l'entitat d'aquí a uns mesos. BPA té un valor en negatiu que supera els cent milions. L'AREB defensa que si s'hagués optat per la liquidació del banc, el valor seria de prop de 400 milions en negatiu. A més, manté les expectatives de retornar el 100% dels dipòsits dels clients.

Tal com va avançar dilluns RTVA, l'AREB ha creat el nou banc denominat Vall Banc, al qual es traspassaran els actius lícits de BPA un cop s'acabi el minuciós procés de separació dels actius tòxics. La creació del banc pont és un pas imprescindible per executar el pla de resolució de l'entitat. Permetrà iniciar els tràmits per obrir comptes amb corresponsals com a entitat de nova creació. Tot plegat, amb l'objectiu que d'aquí a uns mesos es pugui vendre el banc.

A l'escenari de resolució, s'ha estimat que BPA té un valor de -103 milions d'euros. L'entitat no té recursos propis suficients per fer front als més de 300 milions en què s'han xifrat els ajustos negatius de valoració. L'Agència Estatal de Resolució d'Entitats Bancàries defensa que si s'hagués liquidat BPA, fórmula per la qual es va optar amb Banco Madrid, el valor liquidatiu negatiu seria molt superior: de 374 milions.

Amb l'aprovació d'aquestes valoracions, l'AREB confia en no haver d'aplicar cap quitança als dipòsits dels clients de BPA. L'organisme, accionista únic de Vallbanc, n'ha designat el consell d'administració, format, entre d'altres pel membre de l'AREB, César Goyache, i de l'administrador de BPA, David Betbesé.

Informa: Xavi Palma 

Consulta aquí el comunicat complet de L'AREB

Comparteix:

La duana intensificarà el control d'introducció al país de diners en efectiu L'INAF va prohibir el 2006 a les entitats financeres fer activitat bancària fora d'Andorra sense autorització