Els bancs asseguren que no estan exposats a la crisi de Credit Suisse

www.andorradifusio.ad

Malgrat el pànic generat al sector bancari europeu, l'enfonsament de Credit Suisse no afectarà la banca andorrana. De fet, davant l'evolució del gegant helvètic, Andorran Banking ja es va curar en salut.

Andorran Banking explica a través d'un comunicat que en el darrer any i mig les entitats bancàries del país han fet una gestió d'actius conservadora i diversificada i han introduït mesures que els han deixat molt poc exposats a situacions com la de Credit Suisse, que fa temps que evidenciava passar per una situació complicada. Per tant no preveuen que la crisi impacti en la seva gestió. Unes accions que són similars a les que també han pres altres bancs europeus, assegura l'organisme que agrupa els tres bancs andorrans. Tanmateix els bancs i l'Autoritat Financera Andorrana estan monitoritzant l’evolució de Credit Suisse, que després d'una forta caiguda demanarà l'ajut del Banc Nacional Suís per millorar la seva liquiditat. Andorran Banking destaca també les bones ràtios de solvència i liquiditat de què disposa el sector al país, per sobre de la mitjana dels bancs europeus.  

Informa: Redacció

Comparteix:

El Banc Central Europeu apuja mig punt els tipus d'interès Astrié nega desperfectes a les obres de les fonts després de la crescuda del riu Valira