ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

De Barcelona a Andorra caminant, el repte de Sergi Garcia per a la Marató de TV3 sobre salut mental

www.andorradifusio.ad

215 quilòmetres és l'objectiu que es va marcar Sergi Garcia quan va saber que aquest any la recaptació de la Marató de TV3 estava dedicada a la salut mental. 5 dies caminant des de Barcelona fins a Andorra, un repte que uneix les seves dues passions, la muntanya i la solidaritat. 

El Sergi va sortir dilluns a les 8 del matí des de Barcelona. Allà va veure per última vegada el mar, sabent que estaria 5 dies envoltat només de camins i muntanyes. I tot per un objectiu: la salut mental. 

Aficionat al muntanyisme i impulsor de reptes solidaris, Garcia ressalta que "ens pensem que les malalties són només de coll cap avall, i de coll cap amunt també n'hi ha", i considera que "som molt reacis" a l'hora de tenir-ho en compte. En aquest sentit, creu que és essencial donar-li visibilitat. 

Per aconseguir l'objectiu en els dies marcats, necessitava fer 40 quilòmetres diaris passant per carreteres secundàries, camins de muntanya o qualsevol ruta que el portés cap a Andorra. En el procés va compartir experiències de solidaritat i històries personals.

Els últims dies, en què el cansament ja es feia notar, la ruta es va fer més dura. Però així i tot, les ganes i l'emoció per arribar al Principat tenien més força. Va arribar a dormir una nit a l'aire lliure, i va passar per la zona de la Molina amb temperatures sota zero. 

Garcia confessa que tot i l'esgotament, és un projecte que li agrada i que ha fet molt a gust. 

Divendres va assolir el repte, tot travessant la frontera del riu Runer. Ara, l'objectiu és fer-se'n ressò i aconseguir arribar a recaptar 1.750 euros abans del mes de desembre. 

Informa: Roser Puigbò
Imatges: Kevin Ribeiro-XTVL
Imatges cedides: Sergi Garcia

Comparteix: