Baró assegura que l'INAF és favorable a l'emissió d'accions preferents d'EMAP

www.andorradifusio.ad

David Baró, el cònsol major de la Massana, ha assegurat que l'INAF està a punt d'emetre el seu dictamen, i serà favorable, sobre l'operació d'emissió d'accions preferents per valor de 19 milions d'EMAP, la societat que gestiona Pal-Arinsal.

Els bancs d'Andorra van fer-se càrrec d'aquesta emissió per reduir l'endeutament comunal i el comú es va comprometre a recomprar aquestes preferents.

El Tribunal de Comptes va emetre un informe en què manifestava dubtes respecte de l'operació i la corporació va presentar al·legacional respecte a això. Segons Baró, l'INAF ha fet un dictamen en què ha assegurat que l'operació és vàlida. També ha dit que EMAP i el comú podran recomprar 3 milions d'euros d'aquestes preferents a final d'any.

El cònsol de la Massana afirma que es tracta d'una "operació que per a Andorra és molt inèdita, però a França i Espanya n'hi ha regularment". "Aquesta operació és per enfortir el patrimoni net, i això vol dir que aquestes participacions preferents tenen un valor que depèn de com es comporten els números de la societat i, per tant, és un valor que pot variar", ha afegit.

Informa: Pere Moliné

Comparteix:

El grup liberal analitza la proposta de la banca cooperativa com a solució per a BPA Som com Som demana al SAAS que revisi les actuacions mèdiques en els casos relacionats amb el col·lectiu