ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Barrera avança que la manca d'habitatge a la Seu serà un dels grans reptes del seu mandat com a nou alcalde

www.andorradifusio.ad

El futur alcalde de la Seu, Joan Barrera, apunta com a prioritats del mandat reforçar l'àrea econòmica del Pirineu, així com tancar el conveni hospitalari amb Andorra i millorar les condicions dels fronterers. Resoldre la manca d'oferta de lloguer a la ciutat també és un dels objectius principals.

La pujada de preu dels lloguers a la Seu d'Urgell és, en part, resultat de la tensió del mercat a Andorra, però no és aquest l'únic motiu, segons Barrera. El futur alcalde reconeix que s'ha trigat molt a poder edificar en certs terrenys de la ciutat. Així ho ha explicat el candidat de Compromís, Joan Barrera. "Tenim un sector que hem trigat més de 15 anys a què es pugui edificar, que és l'horta del Valira. Ara ja es pot començar a edificar, un cop portat el tema de la llum". En aquest sentit, ha recordat que "aviat es començaran a fer habitatges i això es podria resoldre".

A més, anuncia iniciatives públiques per garantir el dret de l'habitatge a la ciutat. Barrera recorda la importància d'Andorra per a l'economia de la comarca, ja que dona feina a un de cada tres treballadors. Per això, avança que un dels grans reptes es reforçar l'àrea econòmica del Pirineu. "Aquesta àrea econòmica Andorra Pirineus la volem impulsar juntament amb el Govern d'Andorra. L'hospital amb el nou conveni de la Generalitat amb Andorra per poder utilitzar les especialitats que al final ens envien cap a Lleida i poder anar a Andorra". Un altre dels objectius és "millorar la vida dels fronterers i col·laborar en tot el que puguem les dues administracions".

Joan Barrera es convertirà el 17 de juliol en el nou alcalde de la Seu d'Urgell, després que la llista de compromís, vinculada al PSC, fos la més votada en les municipals de diumenge. Tot i que entre Junts, ERC i CUP sumarien per evitar aquesta possibilitat, el possible pacte està descartat per les tres forces.

Informa: Joan A. Sarmiento

Comparteix: