ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La batllia ordena que es tornin els diners a un client de BPA per les preferents

www.andorradifusio.ad

La Batllia ha donat la raó a un client de preferents de BPA, al qual s´haurà de tornar els fons invertits. Això obre la porta que clients minoristes, no especialistes, que tenien aquest producte financer d´alt risc puguin emprendre accions judicials contra el banc intervingut.

La justícia considera, en primera instància, que s´ha de tornar els diners que va invertir un client minorista en preferents per considerar que no se'l va informar de la complexitat del producte. Aquest cop la sentència és contra BPA, que té actualment com a únic accionista l'AREB.

Des de la plataforma d´afectats de BPA, l'advocada Gemma Martínez, que celebra la sentència, considera que els clients minoristes del banc intervingut que van adquirir preferents poden emprendre ara accions judicials. Explica que "era un usuari que tenia una situació d´inferioritat de cara al banc. I això és un tema que no només ha passat a Espanya sinó a Andorra".

També han informat que hi ha una sentència a un jutjat espanyol que ordena que es tornin els diners a un client que va comprar accions de Banco Popular. "El Popular va falsejar els comptes i al fer-ho el client no és conscient al comprar les accions, no és coneixedor absolut de la realitat financera d´aquella entitat. I aquest engany el porta a un error", indica l'advocada Anna Solé.

Afirmen que això també podria provocar noves accions judicials pels afectats.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Jordi Seabra

Comparteix: