Beqa Burjanadze castiga el MoraBanc Andorra a Las Palmas (80-67)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la segona derrota de

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la segona derrota de la temporada a la Lliga Endesa (2/2) a la pista de l’Herbalife Gran Canària (80-67). Els d’Ibon Navarro, irregulars, desencertats (25/66 tirs de camp) i perdent massa pilotes (14), hauran d’esperar per sumar la primera victòria a domicili. Jeremy Senglin el millor dels andorrans amb 14 punts, 17 de valoració en un partit on ha sobresurtit Beqa Burjanadze. L’ex del MoraBanc ha signat 20 punts, 6 rebots, 21 de valoració.

La derrota inicial del MoraBanc Andorra a València en l’estrena de la Lliga Endesa 2019/20 ja queda lluny en el record però no en el temps. De fet, dues setmanes després, les sensacions i el joc de l’equip no tenien res a veure. Tant és així que, des de la derrota a la Fonteta per 25 punts de diferència, l’equip tricolor havia estat capaç d’encadenar dues victòries consecutives en la competició domèstica contra el Montakit Fuenlabrada i el súper Barça sense oblidar el recital del passat dimecres contra el Ratiopharm ULM en l’estrena dels andorrans a casa a l’Eurocup. Aquest diumenge, però, en la pista de l’Herbalife Gran Canària, el bon joc de l’equip tricolor no ha tingut continuïtat i no ha rebut la recompensa de la victòria.

L’equip del Principat, amb un bon ritme de joc i fent-se fort en defensa amb un gran Nacho Llovet, començava el partit per davant en el marcador (9-12). 14-19 al final d'un esperançador primer quart. En el segon, però, els locals traurien de partit el MoraBanc des de la defensa (28-23) i amb la complicitat de la tripleta arbitral que carregaria de faltes els tricolor. L’Herbalife Gran Canària tot el contrari malgrat defensar al límit. L’equip d’Ibon Navarro, arribant a perdre de nou punts (34-25), acabaria la primera meitat dins de partit després d’un 4-8 de parcial gràcies a l’aparició de Jeremy Senglin i a un triple de Frantz Massenat (38-33).

Però en la sortida de vestidors el MoraBanc Andorra, fent la goma tot el partit, molt irregular, veuria com l’Herbalife Gran Canària tornaria a obrir forat en el marcador (49-37) però en un dels pitjors moments del partit, amb l’aigua al coll, l’aparició i l’aportació defensiva i ofensiva de Tyson Pérez feia reaccionar l’equip que, juntament amb els triples de Jelinek i Todorovic, forçaven l’empat (52-52) després d’un 0-13 de parcial. 54-52 al final del tercer quart gràcies a una cistella de Beqa Burjanadze que s’acabaria convertint en l’home del partit. De fet, quan el MoraBanc havia fet el més difícil i afrontava l’últim quart amb totes les garanties d’èxit, el giorgià, referent ofensiu dels canaris amb 16 punts en la segona meitat, 20 en total, acabaria rematant a un MoraBanc Andorra que a pocs minuts del final veia com se li escapava qualsevol opció de victòria arribant a perdre de setze punts (74-58) després d’un 18-6 de sortida. Amb aquesta derrota, els del Principat, molt irregulars i regalant massa pilotes a Las Palmas, hauran de seguir esperant abans d'estrenar-se fora de casa (80-67).

El MoraBanc Andorra, sense passar per casa, viatjarà aquest dilluns a Bologna per disputar el partit corresponent a la tercera jornada de l’Eurocup a la pista de la Virtus de Sasha Djordjevic o Milos Teodosic. El partit, dimarts a les 20:30h, en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Oscar Merino