Els bombers incorporen els drons com a eina de treball

www.andorradifusio.ad

Els bombers aposten pels drons com a nova eina de treball. Permet estalviar temps i no arriscar altres efectius en condicions adverses com pot ser l'helicòpter. A Suïssa ja fan proves amb DVA a bord que de prosperar es podria incorporar en el  futur.

Òscar Santos, de la unitat de rescat de muntanya, és l'únic bomber que ara per ara està format en el pilotatge de drons, una tecnologia que permet tenir una visió global de la zona on s'ha d'intervenir de manera segura, sense arriscar efectius. Es pot utilitzar en diferents situacions com zones de foc, esllavissades de terra o zones sensibles a rèpliques com pot ser el cas d'una allau.

Segons un estudi portat a terme pels serveis de rescat de Donegal, a Irlanda, un equip de cinc persones necessita dues hores per trobar una víctima en un quilòmetre quadrat. Un dron pot cobrir el terreny en 20 minuts. De moment es fan proves en diversos camps, una d'aquestes amb detectors de víctimes d'allaus.

D'altra banda el cos de rescat ja treballa amb càmeres tèrmiques i dispositius de visió nocturna que faciliten la feina en situacions complicades com pot ser la nit, el fum o la boira.

Informa: Rosa Alberch
Locució: Jordi Lorente

Comparteix:

Fal·lera pel Fortnite al Saló del Videojoc Al gener van entrar un 6,6% menys de cotxes que el mateix mes del 2018