ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Els boscos representen més del 40% del territori

www.andorradifusio.ad

Més del 40% del sòl del país està format per boscos. El Centre d'Estudis de la Neu i la Muntanya (Cenma) constata que les zones boscoses han anat en augment els darrers anys, en detriment de matollars i prats. Augmenten també les zones urbanes i les destinades a vies de comunicació.

El Cenma ha enllestit el mapa de cobertes del sòl del país del 2012, un projecte que té com a objectiu estudiar l'evolució del paisatge andorrà i que ha permès fer-ne el seguiment des del 1972.

Amb el darrer informe es constata que des del 1995 fins al 2012 hi ha hagut un creixement de la zona boscosa, que ha passat del 38% al 40% del total, en detriment de les zones de matollars i prats que disminueixen en més d'un 1%. També han augmentat les zones destinades a les vies de comunicació, que representen un 0,58%, i les zones urbanes, que ocupen un 1,51% de sòl.

La metodologia per a l'obtenció de les dades es fa a través de la fotointerpretació de les fotografies aèries cedides per l'àrea de cartografia del Govern. A través de les fotografies es divideix el territori en més de 18.000 polígons que es classifiquen en dotze categories. Gràcies a aquesta mena d'estudi, el Cenma pot analitzar l'impacte ambiental en el territori any rere any.Informa: Agència ANA
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: