ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La bretxa salarial entre homes i dones és del 30%

www.andorradifusio.ad

La diferència entre el que cobren homes i dones es va enfilar l'any passat fins a un 30%. Una bretxa salarial que, segons Estadística, encara s'accentua més al sector financer i immobiliari.

Les dones cobren molt menys que els homes per fer la mateixa feina. Gairebé un terç menys.

I no és cap percepció, ho diuen les dades del Govern sobre les forces de treball el 2018. La remuneració mensual a Andorra és, de mitjana, de 1.780 euros. Però la diferència entre gèneres és molt gran.

Mentre que en el cas dels homes cobren gairebé 2.000 euros de mitjana al mes, elles es queden amb poc més de 1.500. Això són pràcticament 450 euros menys per a les dones i una bretxa salarial del 30%.

És la dada més rellevant de l'enquesta de forces del treball de l'any passat. Estadística explica aquesta gran diferència pel fet que les dones treballen més sovint a temps parcial i en sectors d'activitat amb remuneracions més baixes.

Precisament si anem a veure la diferència de sous per sectors, destaca el financer i immobiliari. Els salaris per elles són, en aquest àmbit, prop de 1.000 euros més baixos. De fet, es queden en la meitat del que cobren els seus companys homes. A l'altra banda de la balança trobem construcció i indústria on la bretxa és molt menor.

Altres dades de l'enquesta reflecteixen que nou de cada deu persones ocupades són assalariades, que es fan unes 40 hores setmanals de mitjana i que la taxa d'atur és molt més baixa que als països de l'entorn o la mitjana de la Unió Europea.

Informa: Jordi Cama
Locució: Yasmina Canedo

Comparteix: