Brot de covid al Cedre

El brot de covid del Cedre, el centre sociosanitari públic

El brot de covid del Cedre, el centre sociosanitari públic de Santa Coloma, ha afectat la planta 1 de l'edifici i són 11 els residents que han donat positiu. Des del SAAS han remarcat que tots presenten simptomatologia lleu i que es troben bé.

 

El centre va comunicar als familiars aquest dilluns l'existència d'aquest brot. A la primera planta hi ha 30 residents. Tots els afectats estan aïllats en aquesta planta per evitar nous contagis i no en podran sortir durant uns dies.

Des del SAAS asseguren que els usuaris poden rebre visites, però amb tots els protocols de prevenció i seguretat actius. Es demana a les famílies que evitin les visites si no són imprescindibles, però, si es fan, hauran de dur posada una mascareta FPP2, presentar un test d'antígens negatiu i ser dins l'habitació tota l'estona. 

A l'agost, abans que es decretés la fi de la situació d'emergència, el 18 d'octubre, va haver-hi un altre brot de covid al Cedre que va afectar 18 persones, 13 residents i 5 professionals. En aquell brot es van haver de lamentar dues morts, i entre la resta d'afectats no va haver-hi més ingressos.

També cal recordar que el 20 d'octubre es va iniciar la campanya de vacunació conjunta de la grip i la covid. És el primer cop que es fa alhora, i està adreçada a majors de 60 anys, a la població amb factors de risc i al personal sanitari. 

Informa: Redacció

Comparteix:

"Em sembla vergonyós que la gent hagi de marxar a la Seu pels preus dels pisos" Els usuaris de bus creixen gairebé un 30%