La Cambra de Comerç constata que la inflació ha reduït els beneficis de la meitat de les empreses 

www.andorradifusio.ad

La inflació i l'increment dels costos ha reduït els marges de benefici de la meitat de les empreses, posant en risc la viabilitat d'alguns negocis. És la principal constatació de l'informe del segon semestre del 2022 de la Cambra de Comerç.

El volum més important d'activitat el 2022 ha comportat una recuperació significativa dels nivells de facturació en la majoria de les empreses, però no ha crescut de la mateixa manera la rendibilitat pel fort increment dels costos que ha suportat el teixit empresarial per la inflació.

Prop de la meitat de les empreses consultades per la Cambra de Comerç, el 49,2%, ha patit una reducció dels marges empresarials i un 9% creu que la viabilitat del negoci està en perill. 

Des de l'organisme es creu que aquest 2023 hi haurà un alentiment econòmic. Però que el turisme anirà bé i això contribuirà a evitar una recessió. "Nosaltres ara per ara no ho preveiem, bàsicament pel tema sector que hem anat comentant també que és el motor i és el tema de turisme, i el turisme seguirà sent el motor aquest 2023", ha afirmat Sol Rossell, directora adjunta Cambra Comerç.

Els empresaris enquestats també constaten les dificultats per trobar treballadors qualificats. Demanen més incentius fiscals i polítiques d'accés a l'habitatge.

Informa: Ariadna Guiu Vila-Pere Moliné

Comparteix:

Més de 30 activitats aquest cap de setmana en la segona edició de l'Enfira't d'Encamp El Govern nomena tres nous secretaris d'estat més: Jordi Puy, Joan Antoni León i Alain Cabanes