ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Els càmpings que queden es recuperen i s'apropen a xifres prepandèmia

www.andorradifusio.ad

Aquest any els càmpings recuperen l'afluència de visitants i han tancat el mes de juliol amb una ocupació que s'apropa a les xifres de prepandèmia.

El càmping Valira ha acabat el mes amb un 90% d'ocupació i ha retrobat xifres del 2019. La celebració d'esdeveniments culturals i esportius ha afavorit la forta arribada de visitants. El responsable, Santi Sánchez, assegura "que s'ha notat", tot i que "l'ocupació ha baixat una mica els dies que no hi havia el Cirque du Soleil".

Una gran part dels visitants són dels països veïns, tot i que el nombre de turistes alemanys i del nord d'Europa ha augmentat. La taxa turística ha sorprès alguns clients, tot i que no els molesta pagar-la. El propietari de la zona d'acampada Font de Ferrosins, Daniel Beriol, afirma que "de moment va molt bé, perquè els clients pensen que és normal que un país posi una taxa turística".

El tancament a principi d'any dels càmpings del pla de Canillo i Ansalonga s'ha fet notar a la resta d'establiments, "sobretot a l'hivern amb el client d'esquí", diu Sánchez. "Suposo que tot influeix, fa molts anys hi havia molts càmpings, ara en quedem molt pocs i això fa que la clientela es derivi cap als que quedem."

Les previsions per a agost són molt esperançadores, ja que és quan més afluència de turistes hi ha i aquest any esperen arribar al 100% d'ocupació.

Informa: Cristina Rozados
Imatges: Kevin Ribeiro-Ricard Tenza

Comparteix: